Collaborators:

Arch. Christian Carrillo

Photography:

Alejandro Souza

Area:

180 m2

 

TiDi House

Year:

2017

Location:

Puerto Vallarta, Jalisco
Status:

Completed
Type:

House

Publications:

http://www.archdaily.mx/mx/867115/tidi-cocco-arquitectos

 

 

Description:

 

Located in Puerto Vallarta, the project located between party walls takes advantage of its condition to withdraw from the street panel and thus achieve privacy in its public area, a corridor of vegetation is created on the three recessed faces of the upper floor, which generates a microclimate that tempers spaces throughout the year, reducing energy consumption.

 

Subsoil. The service area, warehouse and family cinema, bathed by a small cube of light where a small moringa is located, are located here to free up the largest possible area on the first level.

 

First level: Container. It flanks the entire lateral face that is located next to the neighbor's boundary to contain all the private, semi-private areas.

 

First level: Open plan. The public areas are exposed to the three corridors of vegetation that through windows opens and integrates the garden with the interior.

 

Second floor: sloping roof. In it are the main bedroom with bathroom / dressing room, the TV room, bathroom and the secondary bedrooms, the strict regulation of the subdivision forced us to have 50% of the sloping roofs without being clear neither the slope, nor the location of these Therefore, this technicality was used to give the secondary bedrooms greater height and create a small mezzanine for various uses.

 

RELATED PROJECTS

  • Gris Icono Houzz

Guadalajara Jalisco

Mexico.